VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Четверта Всеукраїнська науково-практична конференція «Суспільні трансформації на Поділлі наприкінці 18 на початку 20 століть»

На виконання обласної цільової соціальної програми з національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вінницької області до 2025 року, 18 квітня 2024 року ректор КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти», доктор історичних наук, професор Степан Дровозюк та завідувач відділу українознавства Володимир Лазаренко взяли участь у Четвертій Всеукраїнській науково-практичній конференції «Суспільні трансформації на Поділлі наприкінці 18 на початку 20 століть».

Захід проходив у двох режимах: офлайн і онлайн, пленарному та секційному режимах у приміщенні Кам’янець-Подільської ратуші.

У конференції взяли участь понад 100 учасників, серед яких 18 докторів і 17 кандидатів наук, один докторант, 9 аспірантів, 8 представників музейних закладів, 5 представників територіальних громад, 12 закладів вищої освіти.

Розпочали конференцію із вшанування полеглих українських героїв, що віддали своє життя у боротьбі за незалежність України хвилиною мовчання.

Також учасників заходу привітали заступник голови Кам’янець-Подільської міської ради, академік інституту історії НАНУ, директор Кам’янець-Подільського державного музею-заповідника, голова Хмельницького обласного товариства Національної спілки краєзнавців України, ректор Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

Були розглянуті та обговорені актуальні історичні та соціальні питання розвитку Подільського краю, його соціально-політичне, культурно-освітнє та громадсько-політичного життя, вплив історичних персоналій на перебіг подій.

Були оприлюднені історичні джерела та документи, що підтверджували історичний розвиток Поділля у зазначений вище період.

Учасники конференції прийняли відповідну резолюцію.

Виступи будуть опубліковані у збірнику конференції.

3265478

Підготувала: Олена Зеленько